Начало За нас Реклама Контакти

Панирани сиренца с шунка

Снимка за Панирани сиренца с шунка
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Всеки човек, занимаващ се активно с готвене, в един етап на развитието си стига до сблъсък с конкуренцията в лицето на заведенията за обществено хранене, както им казвахме преди време. В много от тях панираните сиренца са на мода и се сервират под какви ли не форми и наименования. И когато вашите сътрапезници започнат да сравняват готварските ви умения с тези на ресторантските шефове, извадете своя скрит коз и ударете конкуренцията в земята с нашата рецепта!

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • 300 г сирене грюер или овчи кашкавал
  • 200 г фино нарязана шунка
  • 2 с. л. брашно
  • 4 с. л. галета
  • 2 с. л. сусам
  • 1 яйце
  •   олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сиренето се нарязва на пръчици с дължина 4 см. и широчина 1.5 см. Всяко сиренце се увива с парче шунка.

  2. 2.

    Яйцето се разбива в купичка. Смесват се галетата и сусамът в друга купа и в трета се слага брашното. Всяко парче сирене се овалва в брашно, изтупва се, потапя се в яйцето и после се овалва в галетата.

  3. 3.

    Сиренцата се запържват в загрятото олио на 160°С, докато порозовеят.

Окт. 2007
Още подобни рецепти
Коментари